UNBOXED JONGEREN VIP DECK @ CANAL PARADE 2019

MELD JE HIER AAN

Datum: Zaterdag 3 augustus
Locatie: Prinsengracht 473
Aantal personen: 100
Leeftijd bezoekers: 10 tot 14 jaar oud

BELEEF DE AMSTERDAM CANAL PARADE ALS EEN ECHTE VIP! 

Stichting UNBOXED  heeft dit jaar een eigen tribune in de Prinsengracht speciaal voor jongeren! 
Tussen de honderden boten langs de kade, verrijst aan de Prinsengracht, ter hoogte van de Elandsgracht, een speciale VIP-tribune enkel voor jongeren met fantastisch uitzicht op de botenparade. 
 
Door jongeren op een eigentijdse manier bewuster te maken van onderwerpen als gelijkwaardigheid, vrijheid en diversiteit zal hun manier van kijken naar de wereld verbreden. Niemand is gelijk, en dat is juist iets moois. En dat moeten we vieren! 
 
Juist tijdens Pride Amsterdam moeten jongeren kunnen blijven dromen van een wereld waarin mensen zichzelf durven en kunnen zijn zonder veroordeeld te worden. Een wereld waar plek is voor iedereen. In de aanloop naar Pride 2019 ging stichting Unboxed op bezoek bij een aantal scholen in en rondom Amsterdam. Een tal van ambassadeurs die verbonden zijn aan de stichting, gaven gastlessen waarmee ze jongeren stimuleren om een eigen mening te vormen over diversiteit, seksualiteit en de liefde. Jongeren zijn voor hun wereldbeeld vaak nog grotendeels afhankelijk van hun ouders, school, televisieprogramma’s en niet te vergeten het internet. Dit betekent dat volwassenen vaak, en misschien wel onbewust, bepalen hoe ze de wereld willen presenteren aan kinderen en jongeren. De risico’s van een beperkt wereldbeeld liggen dan al gauw op de loer. Tijdens de Pride Canal Parade worden jongeren op een ongedwongen manier uitgedaagd zelf een mening te vormen over de verschillende manieren waarop je jezelf kunt zijn.
 
Op de tribune is plek voor 100 jongeren. Er zijn snacks, drankjes en ambassadeurs aanwezig. Kom jij met ons de liefde en de vrijheid vieren?

DOEL

Jongeren zijn voor hun beeld van de Pride nog altijd afhankelijk van berichtgeving zoals via journaal, social media et cetera. Door de jongeren front row aanwezig te laten zijn bij de Pride, biedt Unboxed ze de mogelijkheid om zelf een mening te vormen over datgene wat ze zien. Doordat zij eerder al gastlessen hebben gehad van Unboxed ambassadeurs, zijn zij al bekend met het onderwerp en uitgedaagd over het onderwerp na te denken. Er wordt ingegaan op het onderwerp seksualiteit, diversiteit en de rol die je zelf kan spelen door niet te oordelen. Wat zijn de gevolgen van jouw gedrag?

PILOT

In 2017 heeft Unboxed een pilot versie van dit project uitgevoerd. Twee boten aan de Prinsengracht boden toen ruimte aan ongeveer 30 kinderen en jongeren. Zij werden ontvangen door twee uitbundig geklede drag queens en een roze loper. De kinderen konden zich laten schminken en bordjes maken om mee te communiceren met de langsvarende boten. Zowel de deelnemers van Unboxed als de deelnemers op de langsvarende boten waren erg enthousiast. Er was veel interactie tussen beide door middel van handkusjes, gejuich en uitgebreid gezwaai.

Achteraf kregen wij van de begeleidende ouders te horen dat ze het een hele bijzondere en waardevolle ervaring vonden en ze aan hun kroost merkten dat het veel had losgemaakt. Hierdoor ontstond er thuis een dialoog tussen ouders en kind, hetgeen waar het allemaal om draait.

PARTNERS

Volle Smaken
&.agency

Wil je met stichting UNBOXED samenwerking?

CONTACT