MISSIE

Niemand is gelijk, en dat is juist iets moois.
Unboxed droomt van een wereld waarin ieder mens onvoorwaardelijk zichzelf kan en durft te zijn. Door jongeren op een eigentijdse manier bewust te maken van onderwerpen als gelijkwaardigheid, vrijheid en diversiteit kunnen we hun beeld op de wereld verbreden. Daarmee werken we aan een generatie die de schoonheid van onze verschillen als vanzelfsprekend beschouwt.

VISIE

Kinderen en jongeren zijn voor de vorming van hun wereldbeeld grotendeels afhankelijk van ouders of opvoeders, school, televisieprogramma’s en het internet. Dit betekent dat volwassenen vaak (onbewust) bepalen hoe de wereld aan kinderen en jongeren gepresenteerd wordt en dat is niet altijd even veelzijdig. De gevolgen van onwetendheid en een beperkt wereldbeeld kunnen groot zijn. Pesten, onbegrip, ruzie, depressie of zelfs zelfdoding liggen op de loer. Daarom is het zo belangrijk om van jongs af aan een divers en breed verhaal gepresenteerd te krijgen waarbinnen ruimte is voor iedereen.

Unboxed stimuleert jongeren op een interactieve, eigentijdse manier om zelf een mening te vormen over onderwerpen als diversiteit, vrijheid en seksualiteit. Door influencers, artiesten en andere toonaangevende personen als ambassadeurs te koppelen aan onze projecten en activaties, kunnen we jongeren beter bereiken en enthousiasmeren. De ambassadeurs maken op hun beurt bewust bewust van de kracht en invloed van hun stem. Samen werken we aan een kleurrijke toekomst waarin iedereen kan leven in vrijheid.

AANPAK

Met lesprogramma’s op scholen en verschillende interactieve projecten en evenementen maakt Unboxed jongeren bewust van onderwerpen als seksualiteit, diversiteit en vrijheid. Door het stellen van de juiste vragen brengen we een gesprek of discussie op gang tussen onze ambassadeurs en de jongeren. Gebruik jij wel eens het woord ‘homo’ als scheldwoord? Noem je iemand wel eens dik? Beoordeel je klasgenoten wel eens op basis van hun afkomst? Ben je je bewust wat dit voor emotionele schade als gevolg kan hebben? Samen werken ambassadeurs zo aan het grotere doel van Unboxed: een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. Voor jongere kinderen worden er activiteiten georganiseerd waardoor ze kennismaken met “een ander normaal”. We planten zo een zaadje voor een open blik op de wereld en laten zien dat er niet maar één manier is om te leven. Iedereen doet het anders en dat is iets wat we samen kunnen vieren.