PRIDE VIP DECK

Uit onderzoek (van SCP) blijkt dat 1 op de 5 jongeren denkt dat het niet verstandig is om uit de kast te komen op school. 30% van de jongeren vindt het vies als 2 mannen met elkaar zoenen. Nog steeds is het in ons zogeheten tolerante Nederland, nog totaal niet vanzelfsprekend te kunnen zijn wie je wil zijn. Unboxed wil deze jongeren een plek bieden op een veilige plek de botenparade tijdens Canal Pride te beleven, en hier zelf een mening te laten vormen over de dingen die ze zien.

HET PROGRAMMA

Tijdens de gehele duur van het de botenparade kunnen jongeren vanaf een veilige plek de Canal Pride ervaren. Ook kunnen zij hier met elkaar en de ambassadeurs van Unboxed de dialoog aangaan over wat seksualiteit en gender voor ze betekent; vandaag en in het dagelijks leven.

HET DOEL

Tijdens de Pride Canal Parade worden jongeren op een ongedwongen manier uitgedaagd zelf een mening te vormen over de verschillende manieren waarop je jezelf kunt zijn. Door jongeren op een eigentijdse manier bewuster te maken van onderwerpen als gelijkwaardigheid, vrijheid en diversiteit zal hun manier van kijken naar de wereld verbreden. Niemand is gelijk, en dat is juist iets moois.

Meer events

UNBOX ME
SCHOLENTOUR

2019 – Jongeren zijn zich bewust van verschillen tussen mensen, maar zijn zich in mindere mate bewust van de vooroordelen die ze hebben. Waar komen vooroordelen vandaan?

Meer weten

HET PRINSESSEN
& PRINSENFEEST

07/2019 – Prinsen lopen in grote prinsessenjurken en prinsessen in een prinsenpak. Is het raar dat die meneer een jurk aan heeft of maakt het eigenlijk helemaal niks uit? Niks is gek en alles mag!

Meer weten