UNBOX ME SCHOLENTOUR 2019

In 2019 is ‘homo’ nog steeds het meest gebruikte scheldwoord op middelbare scholen. Ruim 7 op de 10 LHTBQ+’s krijgt in zijn leven te maken met homogeweld. Unboxed gelooft dat onwetendheid een belangrijke rol speelt in het niet accepteren van je medemens, dus dit is waar wij willen ingrijpen. Aan de hand van het lesprogramma UNBOX ME jongeren zichzelf en elkaar met andere blik laten bekijken. 

MISSIE

De missie van het lesprogramma UNBOX ME is jongeren bewust maken van (hun eigen) vooroordelen en de gevolgen hiervan. Ze worden uitgedaagd het gesprek aan te gaan wanneer ze iets niet begrijpen, in plaats van op afstand te oordelen. Door zo onwetendheid te verkleinen, gelooft Unboxed in meer acceptatie voor zichzelf en respect voor elkaar. 

HET LESPROGRAMMA

Het lesprogramma UNBOX ME gaat over hokjesdenken.. Wat is hokjesdenken en doe ik daaraan mee? Heb ik snel vooroordelen en zijn deze terecht? De leerlingen krijgen de kans zichzelf en hun klasgenoten beter te leren kennen en zich bewust te worden van de gevolgen van hun gedrag. Jongeren zijn zich bewust van verschillen tussen mensen, maar zijn zich in mindere mate bewust van de vooroordelen die ze hebben. Waar komen vooroordelen vandaan en zijn ze terecht? Wat zijn de gevolgen van iemand veroordelen? Door middel van een interactieve en positieve manier van lesgeven worden de kinderen uitgedaagd actief mee te doen en mee te denken.

Meer events

HET PRINSESSEN
& PRINSENFEEST

07/2019 – Prinsen lopen in grote prinsessenjurken en prinsessen in een prinsenpak. Is het raar dat die meneer een jurk aan heeft of maakt het eigenlijk helemaal niks uit? Niks is gek en alles mag!

Meer weten

PRIDE
VIP DECK

08/2019 – Tijdens de Pride Canal Parade worden jongeren op een ongedwongen manier uitgedaagd zelf een mening te vormen over de verschillende manieren waarop je jezelf kunt zijn.

Meer weten